Tillykke til alle fædre.

Fars dag blev indført i Sverige i 1931 og et par år efter – i 1935 kom dagen til Danmark. Oprindelig kommer traditionen fra USA, hvor dagen er blevet fejret siden juni 1910.

Min far hedder Jørgen Christiansen og han er født i 1932 på Frederiksberg hospital & døbt i Mariendalskirken. Jeg er så heldig stadig at have min farmand som bliver 90 år den 30 november.

Min far har oplevet meget i sit liv.

Som ung var min far soldat i 2 år, det var tilbage i 1953. Jeg elsker når han fortæller sjove historier fra sin soldatertid.

Min far er udlært hos ØK og som 21-årig startede han hos FLS, hvor han arbejdede til han fyldte 60 år.

I sin tid hos FLS var han udstationeret i Angola fra 1960-1966 sammen med min mor og mine to store søstre (som er 13 og 17 år ældre end jeg). Der var ikke tænkt på mig på det tidspunkt. Mine forældre havde en Bobbel VW som transportmiddel i Afrika, og har oplevet store vilde dyr, skønne afrikanere og sproget. Minderne og historierne er  mange og min far  husker stadig dem alle.

Da de kom hjem fra Angola i 1966, boede de hos min farmor og farfar mens deres hus i Hareskovby blev bygget. I februar 1969 rejser de til Argentina og jeg bliver ”lavet” ved en fejl inden de rejser 😊, så den 6 august 1969 rejser min mor til Danmark og min far kommer hjem d 2 oktober hvor jeg bliver født den 17 oktober.

Meget sørgeligt dør min mor d 30 marts 1973 og min far skal klare hus, 3 piger, hund og fuldtidsjob hos FLS. Jeg forstår stadig ikke den dag i dag, hvordan han klarede alt det. Jeg ved mine to storesøstre har hjulpet meget. Men jeg er meget stolt over min far. Han har altid været min støtte og bedste ven og jeg elsker ham af hele mit hjerte.

Da min far skulle pensioneres, fik vi tre piger besked på at vi ikke måtte hjælpe med noget som han selv kunne. Det havde han fået som godt råd, da han gik på pension. Og min far klarer stadig alt selv. Ja de tunge sten og det meget hårde arbejde laver han ikke mere. Men han handler, gør rent og klarer alt selv.

Min far elsker pandekager, bolcher og en whisky og ved i hvad, det kan godt være det ikke er sundt i større mængder, men det er min fars liv og det bestemmer han selv over. Så er det godt han trods alt har tre tossede døtre, som kommer med ”ordentlig” mad en gang imellem.

Min far har siden han gik på pension lavet slægtsforskning og det er blevet til rigtig mange mapper, mange generationer – et imponerende stykke arbejde. Det har været den bedste hobby for min far og historierne vil ingen ende tage.

Kære Far – tillykke med fars dag – Tak fordi jeg måtte blive født ved en fejltagelse😊 -tak for dig – elsker dig og håber jeg har dig i rigtig mange år endnu.

Din datter Lise

En reaktion

  1. Spændende og hyggelig læsning. Hvor lyder det dejligt, at vi mennesker også kan få lov at have skønne minder. God pinse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gavekort
Gaveæsker
Populært til hende
Populært til ham
Vores gavetips
Firmagaver

MITFOKUS