I Denne uge har vi fornøjelsen af Anja Madsen, som er sexolog og parterapeut.

Anja blev 51 år i juni, hun er mor til fire og bor i Smørum.

Anja er gift for tredje gang. Ja “aben” flyttede med nogle gange – nu er den væk – man skal huske at kigge indad, så man ikke gentager uhensigtsmæssige mønstrer. Anja har ud over sin uddannelse mange skønne erfaringer med i kufferten.

Jeg mødte Anja i hendes meget hyggelige univers, hvor hun hjælper mange mennesker. Ved døren mødes man med et varmt og kærligt smil, der er lavet dejlig saft og lysene på bordet er tændt. Jeg følte mig godt tilpas fra første minut.

Snakken gik, og den kunne være blevet ved. Sex, parforhold og relationer er store emner, og her får I fif, råd, Anjas input og meget mere. God fornøjelse.

Du arbejder i dag som sexolog og parterapeut. Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Jeg elsker mit arbejde fordi det er en gave når mennesker begynder, at se deres egne mønstre og ofte uhensigtsmæssige strategier. Når de så lykkes med at flytte sig væk fra noget der ikke er hensigtsmæssigt for dem, bliver jeg endnu mere glad.

Hos Anja får du redskaber, som du kan bruge i det videre forløb udenfor terapirummet, og på den måde bliver du klædt godt på til fremadrettet selv at løse dine udfordringer.

Skal man kun gå i terapi hvis man har problemer?

Vi maler jo træværket inden det går til, så hvorfor ikke også passe på vores parforhold?  Hvis hverdagen er ved at tage over, hamsterhjulet kører og vi føler, at vi kunne være gladere, så byt en biograftur ud med en tur hos parterapeuten. Nogle gange er det små ændringer der skal til, for at “solen” skinner mere.

Så ja det er altid en god ide med et “servicetjek” , men endnu mere vigtigt, hvis du oplever sygdom, overgangsalder, fyring, dødsfald etc. da voldsomme hændelser ofte kan give os en følelse af, at vi mister os selv for en stund og måske efterfølgende mærker, at oplevelsen har udviklet os i en positiv eller negativ retning. Får du ikke delt “forandringerne” med din partner, kan han/hun have svært ved at genkende dig og det kan skabe afstand. Hos Anja får du redskaber til at komme godt videre i livet.

 

Hvilke gode råd kan du give os, hvis vi skal passe på os selv?

Vær tro mod dig selv. Husk at det er okay at sætte grænser. Et nej til andre – betyder ofte ja til dig selv. Hvis du tænker: Hvorfor skal jeg gøre dette….. så find ud af om det er lystbetonet eller af pligt. Gør jeg dette fordi det er vigtigt, fordi det forventes af mig eller fordi jeg har lyst. Når du kender det svar, er det nemmere at vælge om du vil gøre det eller ej. Kan du følge dette?

Hvis man er i parforhold, hvad kan du så dele af guldkorn med os?

 

Ja og hvad er det så med emnet sex? 

Sex er et spændende emne og det er en god idé at spørge sig selv; ”hvad er sex for mig?” og derefter spørge sin partner. Der er mange par, som sjældent taler om, hvad de godt kan lide rent seksuelt, hvilket der kan være flere årsager til. Men det resulterer desværre også ofte i, at sexlivet kan blive meget rutinepræget og måske noget der ender med at skulle overstås. Hvilket jo er rigtig ærgerligt.

En undersøgelse viser, at et gennemsnitlig samleje varer ca. 7 min ( kan variere lidt fra undersøgelse til undersøgelse).Men forskning viser også, at det i gennemsnit tager tyve min. at tænde en kvinde før hun er klar – ALTSÅ som åben, våd og parat.

Med andre ord vil mere åbenhed omkring, hvad vi kan lide rent seksuelt, mere tid til sex og intimtsamvær vil være en god prioritering.

Alder spiller også ind og det samme gør mængden af hormoner. Når vi er unge kan det gå meget hurtigt. Når vi bliver ældre kan det godt tage noget længere tid.  Overgangsalderen kan for nogle kvinder være en kæmpe game-changer, og nogle skal arbejde ekstra meget på at finde lysten frem, mens andre nyder den frihed der i, at de ikke længere kan blive gravide. En ting er sikkert og det er, at jo bedre I er til at tale om, hvad der tænder jer og hvad I godt kan lide, jo bedre er det.

En god ide er at se vores kroppe som et landkort – husk at komme rundt og vend tilbage til tidligere steder, for måske er der lavet nye veje, broer eller åer siden sidst.

Hvis sexlivet skal bliver bedre, hvad skal man så gøre?

Kære Anja, du har udviklet de skønneste kærlighedskort, hvad er det og hvorfor?

Jeg var selv i et forhold hvor hamsterhjulet susede derudaf. Jeg skabte derfor kortene, for på en legende måde at komme tættere på min mand. De gjorde, og gør meget lykke hos mange i dag.

Der er et kort til hver uge i året. I vil få variation, redskaber og måske finde ud af noget om hinanden som i ikke vidste.

TUSIND TAK Anja. Jeg har selv købt dine kort og det er rigtigt. Man får grint, flyttet vaner, lært meget om hinanden. Man glæder sig til hver gang en ny uge starter 🙂

Hvis du vil læse mere om hvad Anja kan hjælpe med, eller MÅ DU BARE EJE de skønne kærlighedskort, så finder du det hele her:

www.anjamadsen.dk

Du kan tage lyntoget – eller tag kystbanen, og se alt det smukke på din vej.

Skøn dag til dig. Jeg håber du har det dejligt og nyder livet.

Lise

Fordi du er den vigtigste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gavekort
Gaveæsker
Populært til hende
Populært til ham
Vores gavetips
Firmagaver

MITFOKUS